19 Aralık 2013 Perşembe

Harajuku (Harajuku Girls)


Japonya'nın başkenti Tokyo'da başlayan ve bütün dünyaya yayılan bir moda akımı. Harajuku giyim tarzının farklılaşması olarak nitelendirilebilir. Özellikle gençler tarafından benimsenin bu akım, genel moda kurallarını çiğniyor. Herhangi bir sınıf gözetmeyen bu akım aynı zamanda simetri ve uyumada ters düşüyor.




Harajuku akımı genel olarak ifade etmek gerekirse, "estetiksizlikteki uyum", "anlamsızlıktaki anlam" olarak ortaya çıkıyor.


Harajuku, Japonya'da bir bölgenin ismidir. En hareketli yeri Harajaku İstasyonudur. Orada yaşayan gençler Harajuku gençleri olarak bilinir. Ülkemizle örneklendirmek gerekirse, Bağdat Caddesinde yaşayanlara, Cadde çocuğu denmesi, Nişantaşı'nda yaşıyanlara Nişantaşı Tikileri, gelir düzeyi düşük semtlerde ki asi gençlere paşa çocuğu, fikirtepe çocuğu vb. sıfatlarla anılması benzeri bir durum taşıyor. Harajuku akımı büyük bir çoğunluğuyla kızlar tarafından benimsendiği için, bu bölgenin ve bu akımın kızlarına "Harajuku kızlarları", "Harajuku Girls" olarak biliniyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder