4 Aralık 2013 Çarşamba

Schengen Vizesi'ndeki Schengen'in anlamı...



Günlük hayatımızda çokca dile getirdiğimiz "Schengen Vizesi"nin anlamını nedir? Birçok kişi bu kelimenin anlamının "birleşme" yada birleşmeye yönelik anlamlar içerdiğini düşünür. Birçoğuda hiç düşünmeden sadece kullanır. Schengen aslında ortak dolaşım anlaşmasının imzalandığı kasabanın adıdır. "Schengen" Fransa, Almanya ve Lüxemburg'un kesiştiği noktada yer alana bir yerleşim birimidir.





Lüxemburg'a bağlı olan Schengen kasabasında yaklaşık 700 kişi yaşar. Geçimlerini şarapçılık ve turizmden kazanır. Lüxemburg'un merkezine 45 kilometre uzaklıktadır. Kasabada ki tek otel olan 1300'lü yıllardan kalma bir şatodan dönüştürülen Chateau de Schengen butik oteli, otantik bir konaklama keyfi yaşatıyor. Moselle Nehri ve kasabayı çevreleyen üzüm bağlarıyla muhteşem bir doğaya sahiptir.



Schengen kasabası bir kesişme noktası olduğundan, yürüyerek aynı anda 3 ayrı ülkede bulunma hissini yaşayabilirsiniz. Kasabada ki müzede, bu tarihi Schengen serbest dolaşım anlaşmasının orjinal nüshalarını, damgalı belgelerini görebilirsiniz. Ayrıca bu anlaşma sırasında çekilmiş tarihi fotoğraflarıda inceleme fırsatını bulabilirsiniz.

İşte dillerden düşmeyen meşhur "Schengen Vizesi"nin hikayesi bu şekilde.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder