23 Ocak 2014 Perşembe

Airsoft (War Simulation Games)



Airsoft, dünya çapında popüler olan, son dönemin en çok merak edilen ve rağbet gören oyunu. Bu oyuna savaş similasyonuda diyebiliriz. Oyuncular karşılıklı iki takıma ayrılır ve üzerlerinde kamuflajlarla savaşırlar. Çeşitli mekanlarda oynanması oyunu daha zevkli hala getirir. Örneğin büyük bir fabrika, orman, tepelik arazi vs... Bunu bilgisayar oyununun canlandırması gibide düşünebiliriz, mesela Call Of Duty'yi canlandırdığınızı düşünün... Oyun "paintball" a benzemekle birlikte, temel olarak ayrıştığı nokta, patlayan boya kapsülleri yerine, patlamayan ve iz bırakmayan mermilerle oynanıyor olmasıdır.

Bu tarz oyunların en büyük problemi olan vurulduğunda güvene dayalı olarak vurulduğunu itiraf edip etmeme olayı bu oyundada vardır ancak, atılan mermilerin hızları nedeniyle karşı tarafın vurulduğunu görmek daha kolaydır. Bu nedenle oyun 'paintball'dan bir adım daha öne geçmiştir. Boya kapsülleri oyunu 'paintball'u gerçekci olmaktan çıkararken, Airsoft boyasız mermilerle daha gerçekçidir. Airsoft'un çıkış noktası Japonya'dır. Buradan tüm dünyaya yayılmıştır. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere tüm kıtada oldukça popüler bir oyundur. Asya'nın doğusunda hemen hemen heryerde oynanır ve Paintball'u tahtından indirmiştir. Türkiye'de ise, çok fazla adını duyuramayan oyun, gün geçtikçe bilinir hale gelmektedir. Yakın gelecekte, halısaha maçları yerine "Airsoft" oynarsak şaşırmamak lazım.


Oyunu gerçekci kılan en büyük özelliklerden biride, gerçekte kullanılan silahların birebir kopyası kullanılmaktadır. Sıkıştırılmış havayla plastik boncuklar atan bu silahların gerçekçilik hissi çok yüksektir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder