30 Ocak 2014 Perşembe

Jermaine Jones (Beşiktaş'ın yeni transferi) Analiz


1981 doğumlu Jermaine Jones, orta saha oyuncusudur. Agresif hırslı ve saldırgan bir oyuncudur. Rakip takımın oyununu bozar, güçlü bir fiziği vardır. Tekniği mevkiisindeki oyunculara göre daha iyidir. Kırmızı kart görme olasılığı yüksek bir oyuncudur. Ancak bu riskli oyunu aynı zamanda takımı ateşler ve oyunda tutar. Almanya'nın Schalke 04 takımında uzun yıllar forma giymiş ve şimdi Beşiktaş'a transfer olmuştur.

Pozisyon olarak tipik bir Fabian Ernst diyebiliriz. Fizik yapısı ve oyun stiliylede Ernst'i andırır. Golcü özelliği yoktur ama bu pozisyonda oynayan ve çok gol atamayan oyuncular, Türkiye Süper Lig'ine geldiklerinde kariyerlerinin en çok gol attıkları sezonu yaşarlar, Jones içinde aynı şey geçerli olacaktır. Şuan ki Beşiktaş kadrosuna baktığımızda, Atiba Hutchinson ve Jermaine Jones ikilisi geçit vermeyen bir ortasaha modelini oluşturabilir. Fakat Atiba Hutchinson'ın sağ bek oynama özelliğininde olması, Hırvat Teknik Direktör Slaven Biliç'i, Atiba'yı sağbek, Jones'u da orta sahada kullanmaya sürükleyebilir.

Jones'in hırvat oyuncular gibi sert bir orta saha oyuncusu olması, takım oyununa yatkın olması Önder Özen ve Slaven Biliç'in tercihi bir transferi gibi görünüyor. Jermaine Jones Almanya doğumludur. Almanya'nın yaş altı milli takımlarında forma giymiştir. Daha sonra 2009 yılında Amerika Birleşik Devletleri National Team'i tercih etmiştir. Eintracth Frankfurt, Bayern Leverkusen, Blackburn Rovers ve son olarak Schalke 04 takımında forma giyen Jermaine Jones, ne kadar Almanya doğumlu olsada, çocukluk yıllarını Amerika'da geçirmiş bir Afroamerikan'dır. Çocukluk çağları Chicago, Greenwood, Missisipi civarlarında geçmiştir.


JERMAINE JONES LAKABI PAINKILLER VE FIGHTER
Jermaine Jones'in kısa bir videosu...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder