3 Ocak 2014 Cuma

Victoria's Secret


Victoria's Secret'in kurucusu Roy Larson Raymond bir gün karısına hediye olarak iç çamaşırı almak ve karısına süpriz yapmak ister, ancak almak için iç çamaşırı satan yere gittiğinde utanır, çekinir aklına gelen soruları rahatsızlık verir yada yanlış anlaşılır diyerek soramaz. İşte bu anda aklına kendisi gibi milyonlarca erkek olduğu gelir ve bu onun için mükemmel bir girişimcilik fırsatıdır. 




40 bin dolar bankadan, 40 bin dolarda akrabalarından toplayan Roy ilk mağazasını 1977 yılında Amerika'da Kaliforniya eyaletinin Palo Alto bölgesindeki Standford Alışveriş Merkezi'nde açar. 







Victoria's Secret'in farkı dönemin standart beyaz çamaşırları yerine, seksiliği ve dişiliği ön plana çıkaran, dantel küpürlü çekici iç çamaşırları yapmaktı. Ve yine Victoria's Secret'ı eşsiz kılan özelliklerden biride katalogdan sipariş ile satış yapmasıydı. Bu şekilde insanlar çekinmeden eşlerine veya kendilerine iç çamaşırı alabileceklerdi. Zaten bu Roy'un bu markayı kurmasındaki ilk düşünceydi. Victoria Secret ilk yılında 250 bin dolarlık kar yaptı ve giderek büyüdü. Roy Larson Raymond o yıllardada markasında seksi ile ön plana çıkan en özen modelleri çekimlerinde ve reklamlarında kullanıyordu. Bu gelenek halen Victoria's Secret melekleri tarafından sürdürülüyor. 







1982 yılında mağazayı "The Limited'ın kurucusu" Victoria Secret , Pink (Victorias Secret), Bath & Body Works, Henri Bendel, CO Bigelow, White Barn Candle Company, La Senza, Lane Bryant, Abercrombie & Fitch, Lerner New York, The Limited Too (now Tween Brands, Inc.), Structure 9, Aura Science gibi markaların sahibi tarafından satın alındı. Daha sonra işleri bozulan Victoria Secret'in kurucusu Roy Raymond 26 Ağustos 1973'te Golden Gate köprüsünden atlayarak intihar etti. İşleri yüzünden mi intihar ettiği konusunda halen şüpheler olan Roy'un ölümü aynı markasında Victoria'nın Sırrı'nda olduğu gibi sırrını koruyor.





Peki bu markanın isminde geçen bir kadın ismi olan Victoria kim?
Victoria Devri'nde 19.yüzyıl İngiltere'sinde ünlü Kraliçe Victoria'dan gelmektedir. Victoria'nın Sırrının (Victoria Secret) diğer bir hikayeside şu şekildedir. Kraliçe Victoria'nın yatak odasından ismini aldığı söylenir. Kraliçe ve Prens Albert'in sık sık yatak odalarında "asayı saklama" oyunu oynadıkları ve bu sayede 9 çocukları olduğu kocası öldükten sonra uzun yıllar boyunca orada yas tuttuğu bilinir. 





Kraliçe Victoria döneminde, tabu olmaktan çıkan cinsellik, günümüzde çok paralar harcanan bir sektöre dönüşmüştür. 19.cu yüzyılda kullanılan korseler, jartiyerler, dantel küpürlü iç çamaşırları, günümüzde Victoria's Secret ürünlerinde hala o dönemin esintilerini yansıtmaktadır. Pembe rengi markayla özdeşleşmiş ve markanın isminde Pink Victoria's Secret şeklinde yer almaktadır. 


Şuanda Victoria's Secret'ın melekleri dünyanın en büyük marka kızlarından oluşuyor. Victoria'nın meleklerinden olmak ise birçok genç kızın hatta ünlülerin bile rüyası ve bu ünvanı almak çok ama çok zor. Bu meleklerden bazıları, Adriana Lima, Gisele Bundchen, Heide Klum, Miranda Kerr, Alessandra Ambrosio, Claudia Schiffer, Bar Rafaeli, Laetitia Casta, Naomi Campbell, Marisa Miller, Angie Everhart, Niki Taylor, Tyra Banks, Rebecca Romijn Stamos, Molly Sims, Ana Beatriz Barros, Ana Claudia Michels, Jessica White gibi dünyaca ünlü top modeller ve ünlüler yer almıştır.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder