20 Ocak 2014 Pazartesi

Zayıflama Yöntemleri - 2 (Çaydaki şekeri azaltma)


Kilovermede ki önemli noktalardan biride çay ve kahveye attığımız şekeri azaltmakdır. Bir çoğumuz sıcak içeceklerimizdeki şekere bağımlıyızdır ve asla vaz geçemeyeceğimizi düşünürüz. Ancak bunun tamamen psikolojik ve vucud sistematiğinin alışmasıyla ilgilidir. Çay ve kahvedeki şekeri basitçe nasıl azaltabileceğimizi deneyimlerime dayanarak anlatacağım. Birçok kişi bir su bardağı yada kupa bardak dediğimiz bardaklara 3 - 4 şeker atarız. Küçük çay bardağına 3 şeker atanımızda vardır. Yine bir çoğumuz günde 5 - 6 bardak sıcak içecek tüketir. Topladığımızda 25 - 30 şeker alırız bünyemize. Bu hem sağlığımıza zararlıdır hemde kilovermemizin önünde çok büyük bir engeldir. Daha da önemli olanı bunun gereksiz olduğudur. Çünkü bunu vücudumuzu eğiterek azaltabilir ve çay kahve içiminden çok daha fazla keyif alabiliriz.

Örneğin küçük çay bardağına 3 şeker atıyoruz diyelim. Bu kupa bardağına 4 şeker de olabilir. Biz küçük çay bardağına 3 şeker örneğinden gidelim. Karar verdiğimiz bir akşam (özellikle akşam olmalı şeker azaltmaya sabah başlamamalıyız, çünkü vücudumuz ve zihnimiz sabahları şekere daha fazla ihtiyaç duyar ve psikolojik olarak zorlanırız) dediğim gibi karar verdiğimiz bir akşam, çay attığımız şeker ikiye düşürüyoruz. Bir hafta kadar 2 şeker atarak direniyoruz. Emin olun bir hafta sonunda çayınıza tekrar 3 şeker attığınızda yadırgıycaksınız size çok şekerli gelecek. 21 gün kadar çayımıza 2 şeker atarak devam ediyoruz. Üç hafta sonunda 1 şeker atmaya başlıyoruz. Buna yine akşam üstü başlıyoruz. Bir ay kadar tek şekerli içtikten sonra, 3 şeker attığınızda asla içemeyeceğinizi anlayacaksınız. İki şeker attığınızda yine yadırgayacaksınız. Daha sonra yani bir ay sonunda hiç şeker atmayacaksınız. Hiç şeker atmadığınızda mutlaka ki yadırgayacaksınız. En zor dönem hiç şekersiz geçireceğiniz dönem olacak. 

Hiç şeker atmadan 1 hafta kadar zorlayın. Eğer çok zorlanırsanız, sadece sabahları birer gün arayla tek şeker atın. Bir hafta sonunda bunu üç günde bir tek şeker düşürün ve devam eden günlerden birinde kesin bırakmaya karar verin ve 15 gün dayanın. Bu 15 günün sonunda çayınıza şeker attığınızda yadırgayacaksınız. 1 - 2 ay böyle devam ettiğinizde, sürecin sonunda göreceksiniz ki, çayınıza en ufak bir şeker tanesi düştüğün de o şekerin tadını hissediceksiniz ve çayınızı içemiyceksiniz. Gerçek çayın ve kahvenin keyfinin sade içildiğinde ne kadar güzel olduğunu düşünecek, şekerli içenlerin nasıl içtiklerine inanamıycaksınız ve çevrenize şekersiz içmeleri konunda tavsiye vericeksiniz.

Bunun kilovermede ki etkileriyse tartışılmazdır. Hergün bünyenize aldığınız düzenli şekeri kesmiş olucaksınız ve otomatikman bu kilolar siz farketmeden sizden gidecek ve hatırı sayılır oranda kiloverdiğinizi farkediceksiniz. Zayıflama ve kiloverme yöntemleri serisine diğer yazılarımda devam edeceğim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder