22 Mart 2014 Cumartesi

Tim Cook - Kariyeri Yaşamı ve Karakteri (Tim Cook - Life Style and Biography)


Steve Jobs öldükten sonra yerine geçen Apple şirketinin CEO'su Tim Cook, çalışma hayatına ilk başladığında yaptığı iş gazete dağıtmaktı. Daha sonra bir eczanede annesiyle birlikte yarı zamanlı olarak çalıştı. İlk kez bir şirketi yönettiğinde Auburn üniversitesinde okuyordu. Reynolds Alimunium şirketinde çalışırken patron bir çok işçiyi çıkarınca, şirket içinde ki kariyerinde önünde kimse kalmadı ve şirket sahibiyle yakın bir ilişki kurma imkanı yakaladı. Cook'un hayalinde mühendis olmak vardı ve endüstri mühendisliği okuyan Tim Cook, öğretmenlerine sorulduğunda parlak bir öğrenci olmadığı hatta ortalama ve ortalama altı bir öğrenci olduğu anlatılıyor.




Apple'a girdiği ilk günden itibaren hırslı olduğunu gösteren Tim Cook, daha sonra yakın arkadaşı olacak Steve Jobs'un yanında küçükte olsa bir odası olmasını istemiş ve hedefi büyük koymuştur. Kendisiyle ilgili bilinen ilginç şeylerden biri pazar akşamları çalışma arkadaşlarını arıyarak bir sonraki haftanın planlarını yapmaya çalıştığı söylenir. Dell, Motorola gibi şirketler tarafından CEO'luk teklifleri alan Tim Cook bu teklifleri düşünmeden reddettmiştir.

Steve Jobs ile en benzeşen özelliği, çalışanlarından tatmin edici bir cevap alana kadar başlarına dikilmeleri. Aile yaşantısına bakıldığında, annesini çok sevdiği ve dünyanın neresinde olursa olsun annesini her gün mutlaka aradığıdır. Anne ve babasının bilgisayar kullanmayı bilmediğide söylenmektedir.


Tim Cook'un yaşam tarzına bakıldığında çok tutumlu olduğu görülmektedir. İç çamaşırlarını ucuz çamaşır satan yerlerden satın aldığı bilinen Cook yıllarca havalandırması olmayan mütevazi bir dairede oturmuştur.

Tim Cook Apple CEO Tim Cook Interview


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder