11 Mart 2014 Salı

Ütopya Yarışması (Utopia Realty Show)


Ütopya bir realty şov ve şuanda dünyada en çok izlenen realty show olma ünvanını elinde bulunduruyor. Birçok ünlü şovun yapımcısı bir ülke olan Hollanda yapımı olan “Ütopya” yakında Türkiye’de de yayınlanacak.

Türkiye’de ki yapımcılık haklarını Acun Medya’nın aldığı program, Acun Ilıcalı’nın yeni satın aldığı kanal Tv8′de yayınlanacak. Ütopya, Hollanda menşeili şirket John de Mols tarafından yaratılmış bir format. Ütopya (Utopia) nın en etkileyici yönlerinden biri kameralarla donatılan yarışma alanının internet üzerinden 24 saat izlenebilmesi, bu sayede yarışmacıların peşinden bir kamereman koşturmuyor ve bu özellik yarışmacıların daha doğal davranabilmesini ve kendilerini gerçekten yanlız hissetmesine neden oluyor. Bu da Ütopya adlı şovu dahada izlenebilir kılıyor. Yarışma 15 kişinin bir yıl boyunca gerçek dünyadan tamamen koparak kendi başlarına bırakılmasını ve yeni bir kolonileşmeyi esas alıyor.

Yarışmacılara belirli sayıda eşya ve hayvan veriliyor. Üç inek, bir hangar, 30 tavuk ve bazı kişisel eşyalar gibi… Yarışmacılar ellerinde olan bu sınırlı sayıda imkanlarla kendi beslenmelerini sağlamaları gerekiyor. Kendi tarımlarını yapmaları gerekiyor. Elektriğin getirdiği imkanlardan ve teknolojiden uzak ilkel bir ortamda gelişimlerini sağlamaları gerekiyor. 100′ün üzerinde kamerayla yayın yapacak olan Ütopya’nın yurt dışı versiyonlarında internetten belirli bir ücret karşılığında 24 saat izlenebiliyor. Yarışmada her ay bir kişi eleniyor ama şova yeni kahramanlarda eklenebiliyor. Bu format sayesinde, kast sürecinde yapılan yanlış bir seçim sonrası ortaya yeni karakterde kahramanlar koyarak yarışmanın dinamik olması sağlanıyor.
Ütopya’yı (Utopia) sosyal bir deney olarak tanımlayan yapımcı firma “De Mol”, “bu şovun aslında her anını kaydettiğimiz sosyal bir deney” olduğunu söylüyor.
Şuan Şile’de Ütopya (Utopia) için uygun bir arazi arayan Acun Ilıcalı ve ekibi, yarışmayı bu bölgede yapmayı planlıyor.
UTOPIA REALTY SHOW VIDEO (ÜTOPYA VİDEO)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder