29 Nisan 2014 Salı

CHINA TELESCOPE - FAST - 中国望远镜 - 快



Çinde varılan uzay bilimleri teknolojisi üzerine bir yorum yapacak olursak. Bu haberle birlikte ortalığın ne kadar kızışacağını görmüş oluruz. Guizhou eyaletinin Pingtang kasabasında inşa edilen teleskopun 4.5 yıldır yapımına hazırlanıyor. Bu teleskop 30 futbol sahası büyüklüğünde. Yapımında son aşamaya gelinen FAST'ın 2016 yılının ortalarına doğru biteceği tahmin ediliyor. 5500 ton çelikten oval bir kirişi olan Diyafram Küresel Teleskopun proje maliyeti 110 milyon doları buluyor. 1000 ışık yılı uzaklıktaki iletimleri bile algılayabileceği söylenen teleskop şimdiye kadar yapılmış olan en büyük tek yüzey radyo teleskop olma özelliğine sahip. Dünyada var olan bu segmentdeki teleskoplardan 3 katı daha fazla uzayı görebilme ve onkat daha hızlı gökyüzünü görüntüleme imkanına sahip olacak.




Projeyi yöneten bilim adamı Nana Rendong, büyük çap daha yüksek doğruluk daha uzağı ve loş gök cisimlerini algılayacağını söylüyor. Heycanlandıran özelliklerinden birininde tuhaf astronomik fenomenleri keşfedebileceğimiz ve bunları örnekleriyle gözleme imkanına sahip olacağımızı söylüyor. Çin Ulusal Astronomisinin başındaki bilim adamı Li Di ise Fast'in son zamanlarda Çin ve Amerika arasında devam eden küresel güç misillemelerine bir yenisini daha ekleyerek, adeta iğneleme yaparcasına Amerika Birleşik Devletlerinin Arecibo'dan iki kat daha fazla gözlem hassasiyetine sahip olacağını söylemesiyle Çin (China) ve Amerika (ABD) arasındaki uzay bilimleri yarışı daha da hırslı geçiceğe benziyor.

CHİNA TELESCOPE FAST MOVIE - FAST 中国望远镜电影 



ÇİNCE
Jiàn yú guìzhōu shěng píng táng zhèn zhèngzài chóubèi wàngyuǎnjìng de jiànzào wèi 4.5 Nián. Yùjì zài kuàisù mài xiàng 2016 nián de zhōngjiān shīgōng de zuìhòu jiēduàn yào wándàn. 5,500 Dūn de gāng liáng yǔ yīgè tuǒyuán xíng de guāngquān quánqiú wàngyuǎnjìng gōngchéng zàojià wèi 110 wàn měiyuán. 1,000 Guāng nián yuǎn, biǎoshì chuánshū shènzhì néng jiǎncè yǒushǐ yǐlái jiànzào de shèdiàn wàngyuǎnjìng nénggòu zuòwéi yīgè dānyī de biǎomiàn shàng zuìdà de wàngyuǎnjìng. Cúnzài yú zhège shìjiè zài zhè yī lǐngyù cóng wàngyuǎnjìng kàn dào de sān bèi gèng duō de kōngjiān hé gèng kuài de onkat jiāng yǒu jīhuì kàn dàole tiānkōng.

Xiàngmù kēxuéjiā nà nà rěndōng guǎnlǐ dà guīmó gèng gāo de jīngdù lái jiǎncè gèngjiā yáoyuǎn hé ménglóng tiāntǐ, tā shuō. Zhōng, wǒmen kěyǐ fāxiàn, yǔ shílì guānchá tāmen de shǔxìng zhī yī guài tāi líqí de tiānwén xiànxiàng shì zài gàosu wǒmen yào dài. Zhōngguó guójiā tiānwénxué de kēxuéjiā li dù měiguó hé chíxù de quánqiú quánlì bàofù dào yīgè xīn de kuàisù zhōngguó zuìjìn kāishǐ de shíhou, jiārù jīhū jìtuō yaparca měiguó de ā léi xi bó shè liǎng cì yǐshàng guānchá de mǐngǎn xìng jiāng yǒu yīgè shuō, zhōngguó hé měiguó zhī jiān Geçiceg bǐsài gèngjiā xióngxīn bóbó de tàikōng kēxué de yàngzi.

ÇİN ALFABESİYLE
建于贵州省平塘镇正在筹备望远镜的建造为4.5年。预计在快速迈向2016年的中间施工的最后阶段要完蛋。 5,500吨的钢梁与一个椭圆形的光圈全球望远镜工程造价为110万美元。 1,000光年远,表示传输甚至能检测有史以来建造的射电望远镜能够作为一个单一的表面上最大的望远镜。存在于这个世界在这一领域从望远镜看到的三倍更多的空间和更快的onkat将有机会看到了天空。

项目科学家娜娜忍冬管理大规模更高的精度来检测更加遥远和朦胧天体,他说。中,我们可以发现,与实例观察它们的属性之一怪胎离奇的天文现象是在告诉我们要带。中国国家天文学的科学家李杜美国和持续的全球权力报复到一个新的快速中国最近开始的时候,加入几乎寄托yaparca美国的阿雷西博射两次以上观察的敏感性将有一个说,中国和美国之间geçiceg比赛更加雄心勃勃的太空科学的样子。

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder