15 Nisan 2014 Salı

Google Glass nedir? - What is Google Glass



Google Glass teknoloji dünyasında son zamanlarda çokca duyduğumuz iki kelime haline geldi. Apple'ın iPhone'u geliştirerek ulaştığı şöhrete ve dünyayı değiştirişine hepimiz şahit oldu. Şimdi herkesin sorusu Google da, Google Glass ile dünyayı geliştirebilecek mi?




Apple'ın iPhone ile yarattığı dünyayı değiştirme etkisini, Google, "google-glass" ile başarmaya çalışıyor. Bunu başarıp başaramayacağıda bir merak konusu. Elbette ki, dünyayı değiştirecek işler yapmak kolay değil, google glass ın ise bu kadar tutması pek muhtemel görünmüyor. Çünkü vucudumuzun fazlasıyla görsel bir yerinde, gözlerimizde takılı duruyor. Ne kadar şık bir görüntüsü olursa olsun çoğu insan gözlerinde Google Glass ile dolaşmayı reddedecektir. Google Glass fayda oranını en üst düzeye çıkararak bir bağımlılık oluşturmaya çalışıyor ve bunun için çalışmalarınada devam ediyor. Google Glass'a özel uygulamalar geliştiriyor. Maç yayını gibi canlı yayınları google glassın ekranına taşıyor. 



Google Glass Satış Fiyatı - Ne zaman satışa başlar? Google Glass Sale Price - When sales will start? Where can I buy - Nereden satın alabilirim?
Başlangıç olarak 1500 dolardan satışa çıkacak olan Google Glass'ın 1000-1200 dolara kadar düşeceği, hatta ikinci nesil google glassların 400-600 dolar seviyesinde olacağı düşünülüyor. Eğer fiyat konusunda herhangi bir ucuzlamaya gitmesse ürünü genele yayamaz ve Apple ürünleriylede başa çıkamaz gibi gözüküyor. Satışa 1000 adet 2000 adet gibi sınırlı sayıyla çıkan Google internet üzerinden satışını yapıcak ve tepkileri ölçecek. Tabiki  ön satış  yapması ve sınırlı sayıda çıkmasıda ürüne ilgiyi büyük ölçüde artırıyor.


Google Glass ne işe yarar?

Google Glass gözlük şeklindedir ama camları yoktur, sağ üst köşesinde küçük bir mercekten yansıtmayla gözünüzün belirli bir mesafe uzağında bir ekran oluşturur ve oradan anlık tüm gelişmeleri takip edersiniz. Bir şey izlemek yada okumak istiyorsanız kullanırsınız. Bir harita yada herhangi bir konudaki bir görsel anında önünüze gelir. Dolayısıyla cep telefonundan farkı, elinizle kuracağınız iletişimden çok daha çabuk olan gözünüzle iletişim kurarsınız. Köşesindeki küçük mercekli kameradan yansıtma yaparak gözünüzün önüne getiren Google Glass farklı bir deneyim yaşatmasıyla dünyayı gözünüzün önüne getiriyor. Ancak eğer gerçekten insanoğlunun böyle birşeye ihtiyacı varsa bunu insan oğlu gerçekten gözünde taşıyacak kadar ihtiyaç duyuyorsa kullanacaktır bunu zamanla göreceğiz.


Google Glass Movies - Google Glass Video


Everything About Google Glass - 90 Second



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder