6 Mayıs 2014 Salı

What is Z2? (NASA) - Z2 Nedir?



(National Aeronautics and Space Administration) - (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) yani bilinen adıyla NASA... Uzun yıllardır hemen hemen aynı model uzay kıyafetlerini kullanan NASA, bu yıldan itibaren farklı bir uygulamaya geçerek, astranot kıyafetleri üzerinde değişime gitmeye karar verdi. Yeni ve daha fantastik bir görünüme sahip olan kıyafetlerin seçimi ise internet üzerinden yapılan bir anketle karar verildi. Yeni dizayn edilen bu kıyafetlerde tabiki sadece görsel değişiklikler yok. Aynı zamanda astranotların uzayda işini kolaylaştıracak ve güvenliğini bir üst seviyeye çıkaracak özellikler mevcut.



Z-2 tasarımı oyların yüzde 63'ünü alarak büyük bir farkla birinci seçildi. Kıyafette uygulanan alaşımlar yüksek mukavemet gösteriyor ve NASA bunun üzerinde gerçekten hummalı bir çalışma yaparak teknolojinin bütün imkanlarını kullandı ve görünüşe göre ortaya mükemmel bir sonuç çıktı. Tabiki uzay kültüründe, uzayda test edilmeyen birşeyin hiç bir zaman kesinliği yoktur.



Karanlıkta yüksek parlama gücünde yerleştirilen LED'ler sayesinde, ışık yayacak olan giysiler bu sayede astranotların tespit edilmesini kolaylaştıracak. Kıyafetlerin katlanabilir olması, astranotların kıyafetin içinde çok daha rahat hareket edebilmelerini sağlayacak. Bu özellik astranotlara en çok sıkıntı yaratan hareket kabiliyetinin azlığı sorununu ortadan kaldırıyor.

Z-2 MOVIE


Z-2 NIGHT VISION - DAY VISION

Z-2 NASA SUİTS BACK VISION




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder