10 Ocak 2014 Cuma

Igloo - Finland (Finlandiya)


İskandinav ülkelerinden Finlandiya'nın kuzeyinde yer alan bir kasabadır. Verilen turistik hizmetler gözkamaştırıcı ve çekici. Igloo evlerinde yani eskimo kültüründe olan kar ve buzdan yapılmış evlerde kalabilme ayrılacağına sahip olabiliyorsunuz. Hava sıcaklığı -35 dereceye kadar düşebiliyor ve siz camdan tavanlı Iglolarınızda banyonuzu yapıp dışarıdaki kar ve soğuğu hissedebiliyorsunuz.

Gece uyurken yine cam tavanlı odanızda uzanıp kuzey kutbunun yıldızlarla dolu gece manzarasını yada kar fırtınasını içkinizi yudumlayarak izleyip, eşsiz bir sevişme ayrıcalığına sahip olabilirsiniz.






Ayrıca bölgede buz balıkçılığı yapabilirsiniz hemde ren geyiği ve sibirya kurtlarıyla safari eşliğinde. Dışarıdayken soğuğu iliklerinize kadar hissettikten sonra eşsiz ve dünyaca ünlü duman saunalarında dinlenip rahatlıyorsunuz.



Laponya'nın Saariselkä dağlık bölgesi olarak geçen Finlandiya'nın bu ünlü yeri, hayatları boyunca bir kerede olsa bu tecrübeyi yaşamak isteyen ve oraya gelen kişilerle dolu, dolayısıyla gittiğinizde çok keyifli vakit geçirip tanışabileceğiniz kişilerde olmaktadır.



Kış ve kutup bölgesi hayranlığı olan kişilerin mutlaka ziyaret etmesi bu büyüleyici atmosferi yaşaması gereken bir yerleşim yeridir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder