9 Ocak 2014 Perşembe

Yere düşen bardağın kırılması nasıl engellenir?


Günlük hayatımızda bir çok kez elimizdeki bardak, şişe, sürahi gibi malzemeleri elimizden düşererek kırarız. Peki buna engel olmak mümkün mü? Buna engel olmanın yolu "çivi çiviyi söker" mantığıyla hareket etmekten geçiyor :)

Örneğin elimizden kayıp düşen çay bardağı, şarap şişesi ve bunun gibi malzemeyi yere düşmeden önce tekme atmaktır. Evet yanlış okumadınız çözüm yere düşen bardağa veya şişeye vurmaktır. Bu yöntemi barda, otelde veya çeşitli mekanlarda çalışan, barmen, barmaid, garson gibi çalışanlar bilirler.





Bu yöntemdeki mantık, yere düşmekte olan bardağın veya şişenin yere düşmeden önce hızının kesilmesidir. Çünkü yer çekimi kuvvetiyle yere düşen ve hız alan cam şişe, yerle temas ettiğinden darbe çok şiddetli olacak ve parçalanacaktır.


Ancak yere düşmeden önce şişenin hızı kesilirse, yere düşüş hızı azalacak ve  kırılması engellenecektir. Burada yapmanız gereken önemli nokta cesaretli olmaktır. Bardağa kararlılıkla vurun, yere temas etmeden bir santim önce bile müdahale etseniz bardağın kırılmasını önlemiş olursunuz.

Dikkat edilmesi gereken hususlarsa, şişe gibi malzemeleri ayağınızın üzerine düşürmemek ve yere düşen bardağa gereğinden fazla şiddetle vurmamak :) çünkü bu tür durumlar, en nihayetinde bir bardak yada bir şişe için kendinize zarar vermenize neden olabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder