3 Şubat 2014 Pazartesi

Kurt Seyit ve Şura'nın hikayesi... (Bölüm 1, Fragman, Yorum)


Kurt Seyit ve Şura'nın hikayesi, yaşanmış bir hikayedir. Aşkları 1916 yılında soğuk bir St.Petersburg gecesinde başlar. Kurt Seyit, Kırımlı bir Türk'tür. Çarlık Rusya'sında görev yapmış bir askerdir. Güzeller güzeli Rus Alexandra Julianovna Verjenskaya (Şura) soylu bir Rus ailenin kızıdır. Bu yaşanmış hikayeyi bilmemize sebep olan kişi Kurt Seyit'in torunu Nermin Bezmen'dir. Dedesinin yaşamış olduğu bu hikayeyi yazan ve roman haline dönüştüren Nermin Bezmen, hikayesiyle okurları çok etkilemiştir.



Dizi yapımcısı Ay Yapım'ın eşsiz bir hikaye ararken Kurt Seyit & Shura'nın hikayesini en doğru hikaye olduğunu düşünür ve büyük bir heyecanla hazırlıklara başlarlar. Nermin Bezmen'de dedesinin bu hikayesini görselliğe taşımak canlandırmak ve milyonlara anlatmak uzun zamandır aklındadır ve böyle büyük bir prodüksyonla yapılacak bir iş olması o anın geldiğini hissettirir ve kabul eder.


Kurt Seyit ve Şura'nın aşkları Rusya'dan İstanbul'a uzanır. Çok fazla yer değiştirirler, çok badireli bir hayatları olur ama aşklarından ve tutkularından vazgeçmezler. Hikayenin gerçeği bu şekildedir. Dizi haline dönüştüğündede hikayeye tamamen sadık kalınacak. Çünkü dizi reyting kaygısı yaşamayacak çünkü yüksek bütçesi, çekim teknikleri ve kadrosuyla şimdiye kadar çekilmiş olan dizilerin seviyesinin üzerinde ve Türk dizi tarihinde bir dönüm noktası olacak.


Oyunculukları, başrollerde Kurt Seyit Eminof'u Kıvanç Tatlıtuğ canlandıracak. Şura'yı ise Farah Zeynep Abdullah canlandıracak. Türk dizi sektörüne sınıf atlatması düşünülen dizi, yüksek bütçeli yapımlarında yolunu açacak. Dünya çapında izlenen amerikan dizilerinin seviyesine yükselen Türk dizilerini bir adım daha öne taşıyacak. Avrupa ve doğu ülkelerinde şimdiye kadar izlenen Türk dizileri arasında en popüleri ve ses getirecek yapım olmaya aday.


Kurt Seyit ve Şura Orjinal Fotoğrafları


Dizi fotoğrafları Kıvanç Tatlıtuğ, Farah Zeynep Abdulah


Kurt Seyit ve Şura Dans Sahnesi Bölüm 1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder