22 Ocak 2014 Çarşamba

Marcelo Nicolas Lodeiro Benitez (Beşiktaş'ın muhtemel Transferine Analiz)


Uruguay'lı oyuncu, tipik bir 10 numara. Ortasahanın sağında ve solunda oynama özelliklerinede sahip olan oyuncunun buralarda verebileceği faydalar, Olcay Şahan'ın verimliliğinden fazla olmaz. Urugay'lı futbolcu Brezilya'lı gibi teknik değil ama tipik Brezilya'lılar gibide mücadelen kaçan bir oyuncu değil. Hollanda'nın Ajax takımında da forma giyen Lodeiro oynadığı takımlarda futboluyla beklentinin altına hiç düşmemiş ancak harikalarda yaratmamıştır.



Uruguay milli takımıyla 2010 Dünya Kupası'nda 3 kez forma giymiş ve sahada kaldığı 110 dakika boyunca, bir golün asistin yapmıştır. Botafogo takımında oynarken Copa Libertadores yani (Güney Amerika'nın Champions League'sine eş değerdir) 3 gol atma başarısı göstermiştir. 2014 yılının başında Beşiktaş'a kiralık olarak transfer olan 25 yaşındaki futbolcu, dayanıklılık gücünün yüksek olması nedeniyle Türkiye Süper Ligi'nde iş yapabilir. Ancak, 'Güney Amerika'lı oyuncu refleksi' gösterip, kendini kiralık olarak geldiği Beşiktaş'ta, kalıcı olma düşüncesinden uzaklaşırsa, hiç bir faydası olmadan geri döner.


Yazının başındada söylediğim gibi, forvet arkası ve 10 numara görevi verilmeyipte ortasahanın sağında ve solunda denenirse gerekli verim alınamaz. Gerekli katkıyı sağlayamadığı her maç takımdan uzaklaşır ve havasını kaybeder. Fenerbahçe'li Alex De Souza modelide denenebilir. Fakat doğru olan model Diego modelidir. Loderio hangi futbolcuya benziyor derseniz, tipi İbrahim Toraman :) stiliyse Diego diyebiliriz. Özelliklerini sıralarsak, teknik kapasitesi yüksek, takipçiliği yüksek, topla sürati yüksek, topsuz alanda çok fazla koşu yapmasada takip hırsı olması nedeniyle araya girmeleri ve pozisyonu kovalamasıyla taraftarın gözüne girecektir. 

Lodeiro Golleri


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder