6 Haziran 2015 Cumartesi

Snapchat nasıl kullanılır? Snapchat nedir? - What is Snapchat - How to use Snapchat?


SNAPCHAT NEDİR? SNAPCHAT NASIL KULLANILIR?
Snapchat bir sosyal medya uygulamasıdır. Snapchat'in özelliği anlık video paylaşımıdır. Bulunduğunuz bir ortamda yaptığınız birşeyi anlık videoya kaydedip paylaşabilme özelliğine sahip bir uygulamadır. Uygulamanın hakim rengi sarıdır ve üzerinde beyaz bir hayalet logosu vardır. Snapchat'in kullanımı şu şekildedir. Snapchat uygulamasını açtığınızda karşınıza direk telefonunuzun ön kamerası açık bir şekilde çıkar, yani kendinizi görürsünüz. Ekranın ortasındaki yuvarlağa bastığınızda görüntüyü çekmeye başlar. Çektiğiniz görüntüyü paylaşmak istediğinizde arkadaş listenizde bir arkadaşınızı seçerek gönderebilirsiniz. Buna uygulamanın kullanıcıları arasında "snap atmak" denir. Arkadaşınız bu görüntüyü sadece bir kez izler ve sonrasında görüntü kaybolur. Yani arkadaşınızın bu görüntüyü kaydetme imkanı olmaz. Yolladığınız şey ona gider izler ve yok olur. Bunun karşı tarafın kaydetmek için tek ihtimali resim olarak ekran görüntüsünü çekmek olabilir. Eğer bunu yaparsada snapchat uygulaması arkadaşınızın ekran görüntüsü aldığını size bildirir.




SNAPCHAT PÜF NOKTALARI
Bunların dışında, herkesle paylaştığınız görüntülerinizde olabilir. Bunu video kaydettikten sonraki seçeneklerde görebilirsiniz. Başkalarının gönderdiği videoları izlemek için, örneğin bir arkadaşınız size snap attıysa bunu sol taraftaki yuvarlak kırmızı renkte beliren ve içinde rakam olan kutucuktan bakabilirsiniz. Orada 1 yazıyorsa bir görüntü 3 yazıyorsa size üç snap atıldığını gösterir. O rakama tıklayarak önünüze gelen videoları üzerine basarak izleyebilirsiniz. Yalnız snapchatin bir başka özelliğide, videoyu izlemek için üzerine basılı tutmalısınız. Üzerine basılı tuttuğunuz süre boyunca izlersiniz. Parmağınızı kaldırdığınız anda video kaybolur. Bunun amacı hep uygulamaya dinamiklik kazandırmak hemde videodan sıkıldığınız anda vazgeçebilme özgürlüğünüzdür. Parmağınızı kaldırdığınız anda videodan çıkar sağdan kapat, üstten kapat, menüden kapat diye size zaman kaybettirecek şeyler yoktur.

Snapchat sadece arkadaşlar arasında kullandığınız bir uygulama değildir. Uygulamayı açtığınızda sağ alt taki altalta üç çizgiye tıkladığınızda buradan, dünya üzerinde ortak paylaşım şeklinde açılmış videoları izleyebilirsiniz, örneğin ispanyada domates festivali varsa burada açılmış olan snap başlığından burada paylaşılmış videolar bütünün sadece parmağınızı basarak izleyebilir sonrada parmağınızı kaldırarak başka bir video paylaşımına geçebilirsiniz.

Snapchat uygulamasını açtığınızda ekranın üst ortasında, küçük beyaz hayaleti göreceksiniz, üzerine tıkladığınızda yeni bir ekran önünüze gelir, bu ekrandan sizi ekleyenleri görebilirsiniz, yeni bir arkadaş ekleyebilirsiniz, ve arkadaşlarınızın listesini görebilirsiniz. SNAPCHAT in başka bir özelliğide yeni bir arkadaş eklemek istediğinizde onun snapchat adresini tam olarak biliyor olmalısınızdır. Snapchatte arkadaş aratmayla arkadaş yada takip edecek birini bulamazsınız. Ancak tabiki arkadaş defterinizdeki kişilerin tümünü ekleyebilirsiniz.

Snapchat uygulamasın ünlüler arasındada çok popüler olmaya başlayan bir uygulamadır. Şimdiden snapchat uygulamasına girerek gittikçe büyüyen bu uygulamada çok fazla takipçiye ulaşıp fenomen olma yolunda ilerleyebilirsiniz. Bir uygulamaya önceden girmek sizin için büyük bir avantaj olabilir.

Ayrıca snaphat in menüleri arasında gezmek sadece tıklayarak değil kaydırarakta yapılabilir. Örneğin profil menüsüne ulaşmak için yukarıdan aşağıya ekranı kaydırabilir, sağa sola kaydırarak bir önceki menüye dönülebilir. Zaten çok az sayıda menü penceresi olan snapchat uygulaması basit ve kullanışlıdır.

Snapchat logo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder