22 Ağustos 2015 Cumartesi

Periscope nedir? Periscope nasıl kullanılır? - What is Periscope? How to use the periscope?


Periscope bir sosyal medya programıdır. Twitter'ın yan uygulaması gibi çıkmıştır. Yani periskop'un sahibi Twitter'dır. Twitter hesaplarınızla periskop'u kullanabilirsiniz. Periscope size kişisel olarak canlı yayın yapma imkanı sağlar. Periskopa üye olduktan sonra arkadaşlarınızın yada dünyadaki herhangi bir kişinin açtığı canlı yayını izleyebilirsiniz. Aynı şekilde sizde bulunduğunuz ortamda canlı yayın açarak kameranızdan bütün dünyaya ve takipçilerinize ulaşabilirsiniz.

PERISCOPE HAKKINDA - ABOUT PERISCOPE
Periskopa girdiğinizde göreceğiniz ekranda üst kısımda üç tane işaret olacaktır. Bunlardan biri televizyon işaret, burada sizin takip listenizde olan kişilerin canlı yayınları veya tekrar izlenilmesi için izin verdiği yayınları bulabilirsiniz. Hemen yanında dünya işaretine tıkladığınızda, burada dünya haritası ve burada canlı yayın yapan kişilerin sayılarını ve üzerine tıkladığınızda kişileri görebileceksiniz.

Dünya işareti üzerindeyken, dünya işaretinin sağ tarafında liste işareti göreceksiniz oraya tıkladığınızdaysa ülkede bulunan ve çok fazla beğeni almış yayınların listesini görebilirsiniz. O listeden istediğiniz yayına girip izleyebilirsiniz.



PERISKOPTA TABİRLER İŞARETLER VE ANLAMLARI
Periscope da ki işaretlere gelecek olursak. Yayına girdiğinizde yayında sürekli sağ alt köşede çıkmakta olan kalpleri göreceksiniz. Bu kalpler yayını beğendiğiniz anlamını taşır, yani facebook daki like atmakla aynı anlamdadır. Yayın yapan kişiler sürekli kalp atmanızı isteyebilir çünkü bu kişinin kaç tane kalp aldığı profilinin üzerinde yazar. Ve bu yayıncının ne kadar popüler olduğunu gösterir. Kalp atmanın size herhangi bir zararı yoktur. Hangi kişiye kalp attığınız gözükmez ve sizin profilinizdede herhangi bir şekilde yer almaz. Dolayısıyla kalp atmakta sizinle ilgili herhangi bir durum yoktur.

Periscope invite nedir? 
Canlı yayınına girdiğiniz kullanıcılar sizden kalp atın yerine invite atında der. Dolayısıyla "invite atmak" çok sık duyacağınız bir sözcüktür. Invite ingilizce anlamında olduğu gibi "davet" demektir. Canlı yayınında bulunduğunuz esnada sağ alt köşedeki o anki yayını izleyen sayısının üzerine tıkladığınızda hemen küçük bir pencere açılır ve buradan yayını paylaş diyerek invite atmış olursunuz. İnvite periscope daki sizi takip eden herkese gider ve daveti kabul edenlerde senin izlediğin yayına gelir.

Periskop kullanımı ile ilgili detay bilgiler...
Periscope da yayını izlerken sağ alt köşedeki rakam ve sembol yayını kaç kişinin izlediğini gösterir. O iconun üzerine tıkladığınızda açılacak küçük pencereden bir çok şey yapabilirsiniz. Yayına invite atabilir, yayını izleyen kişileri görebilirsiniz. Ve yayınını izlediğiniz kullanıcının profilini görebilir, kaç kişinin kalp attığına bakabilir, kaç takipçisi olduğunu öğrenebilirsiniz. Ve takip et diyerek bu kişinin bundan sonraki canlı yayınlarını takip edebilirsiniz.

Periscope daki üst kısımdaki üçüncü menü ise üç adam ikonudur. Oraya tıkladığınızda twitterda takipçisi olduğunuz kişileri görürsünüz. Oradan istediğiniz takipçiyi periscope da da takip edebilirsiniz.

Periscope da kullanıcı aramak - Arama yapmak nasıl olur
Periscope da kullanıcı aramak için. Üst kısımdaki üç adam ikonunu tıkladıktan sonra, sağ alt köşede büyüteç işareti görüceksiniz, büyüteç işaretine tıkladığınızda  kişi arama kısmı çıkacak buradan istediğiniz ismi yazarak kullanıcıları listeleyip bulabilirsiniz.

Periscope da kullanıcı profili - Periskopta profilimi nasıl görebilirim.
Periscope da ana ekranınızda üst menünün en sağ köşesinde yuvarlak içinde küçük adam ikonu olan bir işaret var oraya tıklayarak profilinizi görebilirsiniz. Buradan kaç kişiyi ve kimleri takip ettiğinizi, sizi kaç kişinin takip ettiğini ve kimler olduğunu, sizi engelleyenlerin listesini görebilirsiniz. Aynı menünün içinde ayarlar kısmına tıklayarak. Periscope ayarlarınızı yapabilirsiniz.

Periscope'da Ayarlar
Sağ üst köşedeki yuvarlak içindeki insan ikonuna tıkladığınızda açılacak pencereden ayarlar kısmını görebilirsiniz. Üzerine tıkladığınızda burada bildirimlerle ilgili ayarlar vardır. Periscope kullanırken sizi en çok rahatsız edicek şeylerden biride bildirimlerdir. Çünkü takip ettiğiniz kişiler çok olacağı için açacağı yayınlar ve sizi davet edeceği yayınlarda fazla olacaktır. Dolayısıyla telefonunuza çok fazla bildirim gelecektir. Bu bildirimleri istediğiniz zaman kapalı tutabilmek için ayarlar kısmından yapabilirsiniz. Broadcast leri kapatarak veya sessize alarak bu bildirimlerden kurtulabilirsiniz.

Periscope da yayın açmak
Periskopta yayın açmak için tv işaretinin üzerindeyken yada dünya işaretinin üzerindeyken sağ alt köşede kırmızı olarak gözüken fotoğraf makinasına benzer işarete tıklayarak yayın başlatabilirsiniz. Açıldığında konu başlığınızı yazıp bi süre bekledikten sonra yayını başlat dediğinizde yayınınız başlamış olur. Özel bir yayın yapmak istiyorsanız yani belirli bir kişi grubuna yayın yapmak istiyorsanız yine özel yazan kısma tıklayarak başlatabilirsiniz. Aynı menüden twitterdan haber verip kullanıcı seçebilirsiniz.

Periscope kişi engelleme
Periscopede bir kişiyi engellemek için kişinin profiline tıklayarak engelleyebilirsiniz. Eğer ki yayın esnasında bir kişiyi engellemek istiyorsanız, kişi yazarken üzerine tıklayarak açılan pencereden direk engelle diyebilirsiniz.

Periscope yayın esnasında yorumları saklamak
Periskopta en çok takılacağınız konulardan biride, yayın açan kişinin yayını devam ederken ekrandan sürekli kişilerin yorumları akar, bu sizi yayını rahat rahat izlemenizi engeller, bu yorumları kapatabilmeniz için yayın esnasında sağ alt köşedeki kişi sayısının üzerine tıklayarak açılacak olan pencerede yandaki üç noktaya tıklayıp sohbeti gizle diyebilirsiniz. gizli kullanıcı.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder