25 Ekim 2015 Pazar

instagram nedir? instagram nasıl kullanılır? - what is Instagram? how to use instagram?


instagram nedir?
Instagram bir sosyal paylaşım programıdır. Sosyal medya dediğimiz ve her geçen gün güçlenen sosyal ağın son zamanlarda ki popüler uygulamasıdır. İnstagramı diğer sosyal paylaşım programlarından ayırıcalıklı kılan özelliği fotoğraf paylaşımıdır. Twitterdan ağırlıklı olarak düşüncelerinizi paylaşırken, Instagram da fotoğraflarınızı paylaşırsınız. Ve kişiler, gönderdiğiniz fotoğrafın altında yorumlarını yazarlar.

instagram nasıl kullanılır?
Insagramda, fotoğraf beğenme: instagramda bir fotoğrafı beğenmek için üzerine çift tıklarsınız. Tıkladığınız anda karşı tarafa bildirim gider. instagramın püf noktalarından biri, fotoğrafları gezerken, büyütmek istersiniz ve bir çok uygulamada olan büyütme özelliği instagramda yoktur ve siz fotoğrafı büyütmek isterken, fotoğrafı çift tıklamış olursunuz ve beğenmiş olursunuz. Yani beğendiğinizin bilinmesini istemediğiniz bir fotoğraf böylece beğenilmiş olur.





instagramda özel mesaj nasıl?
instagramda özel mesaj göndermek için istediğiniz kişinin üzerine tıklayın. Daha sonra sağ üst köşedeki altalta gözüken 3 noktaya tıklatın ve orada seçenekler açılacaktır. Mesaj gönder, Şikayet et, engelle tarzında. Bu menüden istediğiniz işlemi gerçekleştirebilirsiniz. instagramda istediğiniz kişiye mesaj atabilirsiniz, Mesaj atmak için karşınızdaki kişinin sizi takip ediyor olup olmaması önemli değil, sizinde onu takip ediyor olup olmamanız önemli değil. Instagramı ayrıcalıklı kılan özelliklerden biride budur. İnstagrmada size gelen mesajları görmek için, ana sayfanızda sağ üst köşede bir kare kutucuk vardır. Bu kutucuğa tıkladığınızda özel mesajlaşmalarınızı görebilirsiniz.


instagramda fotoğraf paylaşımı nasıl olur?
instagramda fotoğraf paylaşmak gayet basit. instagramınız açıldığında aşağıda tam ortada kamera işareti görürsünüz. Buraya tıkladığınızda yine aşağıda üç seçenek belirir. Galeri, fotoğraf ve video yazar. Galeriye tıkladığınızda var olan resimleriniz açılır ve bunları paylaş bilirsiniz. Fotoğrafa tıkladığınızda kamerayla anlık fotoğrafınızı çekip paylaşabilirsiniz. Videoya tıkladığınızda da anlık video çekip paylaşabilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra adım adım ilerliyorsunuz. önce çektiğiniz fotoğrafa efekt veriyorsunuz. İlerlemek için sağ üst köşedeki ileri ok işaretine tıklıyorsunuz. En son karşınıza bir sayfa daha açılıyor. Bu sayfadada fotoğrafınızda olmasını istediğiniz başlıkları yazarak seçiyorsunuz. Siz yazacağınız başlığın başına # diyez işareti yani hashtag işareti koyuyorsunuz. Bir başlık yazdığınızda hemen yazdığınız başlıkla ilgili kaç foto paylaşıldığının seçenekleri çıkıyor buradan daha çok kullanılan başlıkları seçebilirsiniz. Tabi başlıkları yazmanın yanında buraya istediğiniz cümleyide yazabilirsiniz. Daha sonra yine ileri diyerek fotoğrafınız instagramda paylaşılmış oluyor.

instagram ile ilgili genel ipuçları
instagramda bir kişinin profiline tıkladığınızda kişinin resminin hemen altında dört tane sembol görürsünüz. Buradaki dokuz noktalı sembol kişinin fotoğraflarını, yatay üç çizgi kişinin fotoğraflarını alt alta gösterir. ortasında küçük nokta olan sembol kişinin konumunu ve kişinin fotoğraflarını hangi konumlarda çektiğini gösterir. sondaki sembol içerisinde adam ikonu olan sembol kişinin etiketlendiği yani içinde bulunduğu diğer fotoğrafları gösterir.

İnstagramda sizi ekleyen kişileri ve sizin fotoğrafınızı kimlerin beğendiğini görmek içinde instagram hesabınızın en alt kısmında bulunan ana menülerden kalp sembolüne tıklayarak görebilirsiniz. Yine altta en sağda bulunan insan sembolüne tıkladığınızda kendi paylaştığınız fotoğrafları, gönderilerinizi takipçilerinizi ve takip ettiğiniz kişileri görebilirsiniz. Yine aynı sayfada profili düzenle yazan kısımdan profilinizi düzenleyebilirsiniz. Profil fotoğrafınızı değiştirmek için mevcut profil fotoğrafınızın üzerine tıklayarak çıkacak olan seçeneklerden profil fotoğrafınızı değiştirebilirsiniz.

İnstagramda bir kişiyi aramak için sol alttan ikinci büyüteç işaretini tıklayarak bulabilirsiniz. Burada karşınıza bir arama çubuğu ve hemen altında başlıklar göreceksiniz. Bu menüde isterseniz kişi araya bilir isterseniz dünyada genelinde ilgili olduğunuz konuyla ilgili başlıklardan etiketlerden arama yapabilirsiniz.


instagramla ilgili önemli ipuçları
instagram da bir kişinin fotoğrafını beğendiğinizde sizin fotoğrafı beğendiğinizi herkes görmez. yani istediğiniz tarzda bir fotoğrafı rahatça beğenebilirsiniz. istediğiniz kişinin fotoğrafını rahatça beğenebilirsiniz. Sizin beğendiğiniz fotoğrafı başka birinin görme ihtimaliyse, şu şekilde olabilir. Siz bir fotoğrafı beğendiğinizde sizi takip eden diğer kişilerin "arama sayfalarına" o resim düşer. Ve o kişinin bu foto ilgisini çekip tıklarsa ve bu fotoyu kimler beğenmiş diye bakar ve sizi görürse ancak mümkün olabilir. Ama bu on binde bir ihtimal gibidir. Yani kişi aramalar yaptığı menüye girip binlerce foto içinden sizin beğendiğiniz fotoyu tıklayıp sonra yüzlerce beğeni arasından sizin beğendiğinizi görme ihtimalidir. instagram bunu ilgi alanların benzerliği ve instagramda kalınan süreyi ve beğenilen fotoları arttırmak için yapıyor.

İnstagramda bir kişiyle özel mesajlaştığınızda, o kişinin sizin mesajını görüp görmediğine dair bir göz işareti çıkar. Göz işareti çıktığında kişi sizin mesajını okudu demektir.

Yazının başında da belirttiğim gibi, instagramda en çok düşülen tuzak, bir kişinin fotoğrafını büyütmek için uğraşırken çift tıklayıp o fotoğrafı beğenmeniz. Bu tuzağa düşmeyin çünkü instagramad fotoğraf büyütme yoktur. Buna alışmak biraz zaman alacaktır.

İnstagramda  diğer bir sorunda fotoğraflarınızı paylaşırken belirli bir ölçüde paylaşabiliyorsunuz. dolayısıyla instagramda fotoğrafınızı paylaşmak istediğinizde ölçü menüsü çıktığında en sinirinizi bozan şeylerden biride bu olacaktır. İnstagram bunu programın hızlı çalışması ve tüm telefonların ekranlarında belirli bir standartı yakalamak için mecburen yapıyor. Dolayısıyla fotoğrafınızı instagramda paylaşmak hedefindeyseniz fotoğrafınızı bunu düşünerek çekmelisiniz. Bu ölçüleri gözetmelisiniz çekerken. Örnek olarak tam kare çekmeye dikkat edin. Yada başınızın üzerinde biraz fazla boşluk bırakın. Yani objektifinizi tam başınızın üzerine pay bırakmadan hizalayıp çekmeyin. Çünkü bu fotoğrafı instagram a yüklediğinizde instagram ölçülerine tam olarak uymayacak ve paysız kalacağı için fotoğrafın ya baş kısmından yada alt kısmından feda etmek zorunda kalacaksınız.



what is Instagram? Instagram is a social networking program. We call social media, and growing stronger with each passing day, recently a popular social network application. Apart from photo sharing feature Instagram other social networking programs. Mainly when you are sharing your thoughts on Twitter, share your Instagram photos. And people write a comment under the photo that you send. how to use instagram? Instagram photo likes: to like a photo on Instagram, double-click on. Once you've clicked it goes to the other party notification. Double-click to write the code to your liking. one of the keys to Instagram while browsing through the photos, there is Instagram and you want to enlarge you enlarge the photo on the magnification feature in many applications and while you want to the photo, double-clicked, you will be and you'll be stuck. So your favorite is a photo rating so that you don't want to know. how to private message on Instagram? click on the person you want to send a private message on Instagram. Then in the upper right corner on the bottom that appear 3-point, click, and open the options in there. Send a message, report, block style. From this menu you can perform the desired operation. on Instagram you can send a message to the person you want to send messages if the other person is following you it doesn't matter whether or not you he's stalking her is not important. One of the features that make Instagram exclusive. To see you in your inbox on Instagram, there will be a square box in the top right corner of your main page. When you select this checkbox, you can see your private Messaging.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder