16 Şubat 2014 Pazar

Oscar Heykelciği nasıl yapılıyor? (86th Oscar Academy Awards 2014)


Bu yıl 86.cısı düzenlenecek olan, Oscar Academi Ödülleri'nin en önemli objesi olan heykelcik (Oscar Statuette) nasıl yapıldığı gizli bir merak konusu olmuştur. Erimiş metal dünyada sadece iki tane olan özel kalıplara dökülüyor, bir dakika kadar sonra kalıp açılıyor. 3.850 gram ağırlığındaki ve 34 cm boyunda olan heykelcik kalıptan çıkarıldığında halen sıcak oluyor ve özel eldiven kullanılarak üzerinde işlem görülüyor. Yaklaşık olarak bir iki saat kadar soğumaya bırakılıyor.





Törpüyle şekil verilen heykelcik daha sonrasında cilalanıyor. Heykelciklerden her birinin altına bir seri numarası kazınıyor. Bir kaç gün süreyle beklemeye bırakılan Oscar Heykelcikleri elektroliz tekniğiyle önce bakıra sonra nikele batırılıyor. Daha sonra gümüşe batırılan heykelcik en sonra olarak 24 ayar altına batırılıyor. Oscar heykelciği ayrı bir şekilde hazırlanan kaidesine montajlandıktan sonra Oscar Akedemi Ödül törenine gönderiliyor. Törende her yıl 40 Oscar Heykelciği dağıtılıyor. Oscar Heykelciği satılamıyor ve ödül sahipi herhangi bir sebepten dolayı heykeli istemezse, akademi bunu 1 dolar karşılığında satın alıyor.



Oscar Heykelciğinin yapımını gösteren Amerikan Televizyon'u CNN Live canlı olarak yayınladığı programda, ödüllerin isim kısımlarından birini eline alarak kameraya gösterdi ve üzerinde Leonardo di Caprio'nun yazılı olduğu görüldü. 2 Mart 2014 de yapılacak Oscar ödül töreninde Leonardo di Caprio'nun ödülü alıp alamayacağı kafaları karıştırdı. Şaibelere engel olmak için ödülün el değiştirebileceği söylenirken. Herşeye rağmen Leonardo di Caprio'nun alacağıda konuşuluyor. Her iki ihtimaldede 2 Mart 2014 gecesi yapılacak olan Oscar Academy Awards çok konuşulacak.


2014 Oscar Academy Awards
2014 Oscar Ödülleri aday listesi:
En İyi Film: – American Hustle – Captain Phillips – Dallas Buyers Club – Gravity – Her – Nebraska – Philomena – 12 Years a Slave – The Wolf of Wall Street
En İyi Yönetmen:
-Alfonso Cuaron, Gravity
-Steve McQueen, 12 Years a Slave
-Alexander Payne, Nebraska
-David O. Russell, American Hustle
-Martin Scorsese, The Wolf of Wall Street
En İyi Erkek Oyucu:
-Christian Bale, American Hustle
-Bruce Dern, Nebraska
-Leonardo DiCaprio, The Wolf of Wall Street
-Chiwetel Ejiofor, 12 Years a Slave
-Matthew McConaughey, Dallas Buyers Club
En İyi Kadın Oyuncu:
-Amy Adams, American Hustle
-Cate Blanchett, Blue Jasmine
-Sandra Bullock, Gravity
-Judi Dench, Philomena
-Meryl Streep, August: Osage County
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu:
-Barkhad Abdi, Captain Phillips
-Bradley Cooper, American Hustle
-Michael Fassbender, 12 Years a Slave
-Jonah Hill, The Wolf of Wall Street
-Jared Leto, Dallas Buyers Club
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu:
-Sally Hawkins, Blue Jasmine
-Jennifer Lawrence, American Hustle
-Lupita Nyong’o, 12 Years a Slave
-Julia Roberts, August: Osage County
-June Squibb, Nebraska
En İyi Animasyon: – The Croods – Despicable Me 2 – Ernest & Celestine – Frozen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder