4 Ekim 2014 Cumartesi

Whatsapp - Ayarlar Hakkında Kısa Bilgiler - Bildirim Merkezi


Whatsapp hakkında küçük bilgilerlerden birini daha sizlerle paylaşacağım, gerçi çoğu kişi bu bilgiden haberdar ancak akıllı telefonlara çok fazla hakim olmayanların işine yarıyacak bir bilgi. Whatsapp ile ilgili sorunlardan biride, telefonunuzu kullanırken sağda solda bıraktığınızda telefonunuza gelen whatsapp mesajlarını herkesin görebilmesi kullanıcıları rahatsız eden bir durum.




Eğer whatsapptan gelen mesajlarınızın direk ana ekrana yani kilitli ekrana düşmesini istemiyorsanız, telefonunuzun ayarlar menüsünden bildirim merkezine girerek whatsapp uygulamasını buluyorsunuz ve karşısınıza çıkan seçeneklerden, kilitli ekranda gösterme seçeneğini seçiyorsunuz. İphonlarda bunu görsel olarakta görebilirsiniz. Ayrıca üstten uyarı olarak gelen mesajları engelleyebilir, uyarı seslerini kapatabilir, hatta whatsapp logosu üzerinde yeni mesaj geldiğine dair mesaj işaretini bile görmeyebilirsiniz. Hepsini yada tercihli olarak istediğiniz şekilde gösterilip gösterilmemesini sağlayabilirsiniz.

Bazı hesaplarda whatsapp bildirim merkezinde görünmüyor gibi sorunlarla karşılaşıldığını duyuyorum, böyle birşey söz konusu değil, anlık kaybolmalar haricinde, bildirim merkezine girdiğinizde, ilk popüler olarak başta görünen uygulamaların içinde gözükmeyebilir, bunun için bildirim merkezindeki uygulamalarınızı en aşağıya kadar kaydırarak en alttaki ayrı bir beşlide görebilmeniz mümkün. Dikkatlice incelemelisiniz, ve ayarlardan bildirim merkezinin içine girip daha sonrasında aşağıya doğru kaydırmalısınız. Bahsettiğimiz ayarları içen girdikten sonra tercihleyebilirsini. Gizli kullanc dan ekstra bilgileri paylaşmaya devam edeceğiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder