5 Kasım 2014 Çarşamba

Whatsapp - Mavi tik ne işe yarar - Blue Tick - Gizli Özellik


Whatsapp yeni beliren mavi tık özelliği hakkında şuan için resmi bir açıklama yapmazken, kullanıcıları tarafından büyük bir meraka neden oldu. Mavi tık üzerinde biraz araştırma ve inceleme yaptıktan sonra az çok ne işe yaradığını tespit ettim. Bilindiği üzere vatsapta mesaj gönderildiğinde tek tik şeklinde çıkan okey işareti, çift okey işaretine döndüğünde mesajın gönderildiği anlamına geliyordu. Yeni özellik mavi tik yandığında ise karşı tarafın mesajı okuduğu anlamını taşıyor.




Yapılan incelemeler sonrasında çift mavi tik her kullanıcıda görünen bir özellik değil, bu da whatsapı satın alan facebook'un bazı kullanıcılarda bu özelliği denediği. Bildiğimiz gibi facebook bu tarz işleri çok sever, özellikle instagram'da bunu fazlasıyla denemiştir. Aynı şekilde whatsappda da bunu yapıp, bazı gizli kullanıcılarda bunu uygulayıp nabız yokluyor.

Whatsapp Gizli Özellikler
Çift Mavi Tık için yapılan tahminlerden biride, en çok konuştuğunuz kişilerde bu mavi tick in aktif halde olduğu, bunun mantığının tam olarak ne olduğu tahmin edilebilir durumda değil, yeni çıkacak olan özelliklerin bir ön aşaması olabilir. Veya facebook messengerda kullanılan mavi tikin whatsappa uyarlanması bir facebook tribi oluşturmaya çalışma, ilerde tamamiyle facebook markasıyla özdeşleştirme hevesi olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder