7 Ocak 2015 Çarşamba

Charlie Hebdo nedir? - Jean Cabut kimdir?


Charlie Hebdo Fransa'nın en ünlü karikatür dergisidir. Merkezi Fransa'nın başkenti olan Paris'te dir. Gündeme gelmesinin nedeni derginin merkezine yapılan saldırıda 12 kişinin hayatını kaybetmiş olmasıdır. Saldırının amacı ise Hz. Muhammed (S.A.V) hakkında çizilen karikatürdür. Yayınlanan bu karikatürün intikamı olarak yapılmıştır.




JEAN CABUT KİMDİR?
Bu saldırıda ünlü yazarlar hayatını kaybetmiştir. Fransa'nın en ünlü karikatüristi olarak görülen Jean Cabut bu saldırıda yaşamını yitirmiştir. 13 Ocak 1938 doğumludur ve 76 yaşında ölmüştür. Aynı saldırıda Charlie Hebdo adlı karikatür dergisinin Yayın Yönetmeni olan Charbonnier ağır yaralanmıştır.



Fransızca - French
Charlie Hebdo is France's most famous cartoon magazine. Du Centre in Paris, the capital of France. Why not come up in the attack on the center of the magazine is that 12 people lost their lives. If the purpose of the attack Hz. Is drawn cartoon of Muhammad. This is done as a cartoon published revenge.

WHO IS JEAN CABUT?
Famous author died in this attack. France is seen as the most famous cartoonist Jean Cabut lost their lives in this attack. Publication of the cartoon magazine Charlie Hebdo in the same attack Director of the Charbonnier was seriously injured.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder