15 Aralık 2015 Salı

Retrica Nedir - Retrica nasıl kullanılır?

Retrica fotoğraf filtreleme ve efectlendirme programıdır. Retrica uygulamasıyla birlikte fotoğraflarınız daha güzel ve eğlenceli hale dönüşebiliyor. Retrica uygulamasında retrikasız çektiğiniz fotoğrafları retrikaya yükleyerek efektlendiremezsiniz. Fotoğrafınızı bu uygulamayla filtrelemek istiyorsanız, retrica ile fotoğraf çekmelisiniz. Birçok kullanıcı var olan fotoğraflarınıda bu uygulamayla filtreleyebileceğini düşünerek indiriyor dolayısıyla bu yanılgıya düşmeyin. Var olan fotolarınızı filtrelemek için başka uygulamalar indirmelisiniz. Şimdi gelelim retricanın nasıl kullanılacağına...





Uygulamayı açtığınızda ekranın ortasında klasik kameranız açık şekilde görüntü görürsünüz. Sol alt köşede film rulonuza ve daha önce retrika ile çektiğiniz fotoğraflarınıza ulaşabilirsiniz. Bu ekranda tekrar sol alt köşedeki kamera işaretine tıkladığınıda ana ekrana dönersiniz. Ana ekrana döndüğünüzde, Ortadaki yuvarlak buton fotoğrafınızı çekmenizi sağlayan deklanşör görevini gören butondur. Buraya bastığınızda fotoğrafınızı çekmiş olursunuz. Bu yuvarlak butonun üzerinde sıralanan butonlarda soldan ilki normal fotoğraf karesi almaya yarar. İkinci buton yani dört tane minik kareden oluşan buton ardarda dört fotoğraf çekmeye yarayan butondur. Bu sosyal medyada sıkça rasladığımız yüzünü şekilden şekile sokarak fotoğraf serisi yaratmaya yarayan tekniktir. Bu şekilde seri ve ilgi çekici fotoğraflar çekebilir, yüzünüzde veya etrafınızda farklı detaylar yakalayabilirsiniz. Bu butonun üzerine basılı tuttuğunuzda, farklı şekillendirmeler ortaya çıkar, örneğin 4 değilde 9 kez ardarda fotoğraf çekip sıralı bir şekilde yerleştirebilir. Buradaki açılan menüde daha bir çok seçenek var deneme yanılma yöntemiyle öğrenebilirsiniz.


Hemen yanındaki damla şeklindeki buton flu efekti verir, fotoğraflarınızın etrafında blur denilen bulanıklık-buğulu anlamına gelen efekti uygular. Hemen sağındaki butonsa fotoğrafınızı çevreleyen bir hare oluşturur ve ekran köşelerini film yanığı efekti uygular. En sağdaki bölümde logosundanda anlaşılacağı gibi timer yani zamanlayıcıdır. Buradan çekeceğiniz fotoğraflara zaman ayarı yapabilirsiniz.


Retrica Efects
En önemli butonumuz ortadaki yuvarlak butonun sağındaki bağlantı işareti şeklinde olan butonumuzdur. Bu butona tıklayarak genel efekt ayarlarını yapabilirsiniz. Bulunduğunuz ortamın ışığına ve zevkinize bağlı olarak istediğiniz tarzda efecti seçebilirsiniz. Bu seçeceğiniz ana filtrelemenizdir, Filtrelemeyi yaptıktan sonra üst butonlardaki efektlerede uygulamış olursunuz. Veya hiç efektsiz bir şekilde sadece filtrelemeylede fotoğrafınızı çekebilirsiniz. En zevkli butonlarımızdan biride en alt sağdaki birbirine geçmiş üç yuvarlak kümeden oluşan renk butonumuzdur, burada çok çeşitli renk kombinasyonlarıyla fotoğrafınıza inanılmaz işler yapabilirsiniz.


Retrica Ayarlar
Sağ üst köşede döndürme işareti vardır buradan ön ve arka kameraya geçişi sağlayabilirsiniz. Sol üst köşedede ayarlar menümüz var. Buradan da programın genel ayarlarını yapabilirsiniz. Ayarlar menüsünde en çok faydalanacağınız ise retrica logosu tercihinizidir. Birçok kullanıcı retrica logosunun kaldırılıp kaldırılamayacağını merak eder. Maalesef ki programının isminin yayılmasını ve markasını koruması açısından normal fotoğrafçılarda olduğu gibi kendi logosunu fotoğrafa etiketler. Ancak retrica bu rahatsız ediciliğide düşünerek çeşitli logolar hatta harfsiz objektif işareti şeklinde logolar inşa etmiştir. Bu logolardan en beğendiğinizi yada en az rahatsız olduğunuz logoyu buradan seçip uygulayabilirsiniz. Bunuda ayarlar menüsünde 4 cü sırada yer alan "select a logo" kısmına tıklayarak ulaşabilirsiniz. İki altındaki seçenektende fotoğraf kalitenizi ayarlayabilir, ve yüksek yada düşük megabyte lı olup olmamasını ihtiyacınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Gizli Retrica



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder