4 Aralık 2015 Cuma

Minecraft - nedir? Minecraft - nasıl oynanır? - Minecraft Videoları - Minecraft ilginç yapılar


Minecraft dünya çapında fenomen bir oyun. Oyuna başladığınızda grafiksel olarak pixel bir görüntüye sahip olması başlangıçta size rahatsız edici gelicektir. Ancak oyun pixellerden oluşuyor imajıyla kendi fenomenini oluşturdu. Dolayısıyla oyunun markalaşmış bu yönünden rahat olmayıp alışmaya ve keyif almaya bakabilirsiniz. Oyunun en çekici özelliği koskoca bir dünyada özgür olmanız ve istediğiniz herşeyi yapabilmeniz. Oyunu açtığınızda hiçbirşey yapılmıyor gibi gelecektir. Ama biraz zorlayıp devam ettiğinizde oyundan çok değişik hazlar almaya başladığınızı ve tutku derecesine geldiğini farkedeceksiniz. Oyun iki ayrı moddan oluşuyor biri survival yani hayatta kalma modu. İkinci mod ise kreatiflik modu. Bu modları incelersek...






Minecraft Oyun Modları
Minecraft birinci oyun modu survival da yani hayatta kalma mücadelesinde, Minecraft dünyasında çıkıp dolaşıyorsunuz ve karşınızda çeşitli zorluklar çıkıyor. Yaratıklarla mücadele etmek, yemek yemek zorunda olmak, barınmak vs... Bunları başarabilmek için barınmak ve dış etkenlerden korunmak için yeri kazarak kendinize bir sığınak yapabilir geceleri burada geçirebilirsiniz. Yemek yeme ihtiyacınıda silahınızla hayvanları avlayabilir bu şekilde yaşamınızı sürdürebilirsiniz. Oyunun ikinci modu yani yaratıcılık modunda başladığınızda. Hayal edebileceğiniz herşeyi yapma imkanına sahipsiniz. Silahlar evler, modern yapılar yapabilir, hayalinizdeki mekanları canlandırabilirsiniz. Bunun içinde oyunda çok fazla seçenekte malzemeleri kullanarak, bu malzemeleri birleştirerek yeni aletler yapabilirsiniz, örneğin demir madeninden silah, kestiğiniz bir ağaçtan masa sandalye üretebilirsiniz. Yeri kazarak kendinize madenler çıkartabilir, raylı sistemler döşeyebilirsiniz.


Minecraft ın kelime anlamı nedir?
Minecraft kelime anlamı itibariyle İngilizce kökenli bir isimdir. Mine maden demektir. Craft ise işlemek anlamını taşımaktadır. Minecraft maden işleme anlamına gelsede, maynkıraf ın anlamı "birşeyler üretmek birleştirmek yaratıcılığını kullanmak" anlamına gelmektedir. Ayrıca mine craft kelimesine farklı anlamlarada geldiği söylenebilir. Mine ingilizce benim crafta creatiflik yani yaratıcılık köküne dayandığı için benim yaratıcılığım şeklinde de düşünülebilir.

Minecraft hem küçük yaştakiler hemde büyük yaştakiler tarafından yani her yaşta insan tarafından tutkuyla oynanabilen bir oyundur. Dünyada her yaş grubuna hitap eden oyun çok nadirdir. Bu yüzden minecraft gelmiş geçmiş tüm zamanların en fenomen oyunlar listesine girmeyi şimdiden başarmıştır. 6 - 7 yıllık bir geçmişi olan bu oyun, her geçen gün kullanıcı sayısını daha da fazla arttırmaktadır.

Minecraft home

Minecraft Videoları
Minecraft videoları dünyada milyonlarca izlenen videolar arasına girmiştir. Minecraft müziklerini youtube üzerinde dinleyebilir, izleyebilirsiniz. Minecraftı anlayabilmek için yada neler yapabildiğinizi görmek için bir kaç video izlemekte fayda var. Aşağıdaki maynkraft video görüntülerini izleyerek oyun hakkında temel kanılara varabilirsiniz. Minecraft kurucuları oyunu geliştirmeye update etmeye devam ediyorlar. Hergeçen gün yeni bir malzeme yeni kurallar getiriyorlar. Gerçek bir dünya nasılsa minecraft dünyasında da zaman geçtikçe yeniliklerde beraberinde geliyor. Ve bu dünyada takip etmeniz gereken gelişmeler yaşanıyor. Çünkü minecraft ta aklınızda geçen herşeyi yapabilirsiniz. Hayal edebileceğiniz herşeyi inşa edebilir yeni icatlarda bulunabilirsiniz. Çok değişik haritalarda hayatta kalma mücadelesi verebilirsiniz. Eğlenebilirsiniz.

Minecraft Multiplayer
Minecraft multiplayer seçeneğinine de sahip bir oyuncu, arkadaşlarınızla multiplayer seçeneğiyle buluşabilir birlikte birşeyler inşa edebilir birlikte mücadele edebilirsiniz bu oynadığınız oyunu çok daha eğlenceli bir hale getirecektir. Şimdi aşağıdaki videoları izleyerek mine craft hakkında çeşitli bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu yazının altına yorum yaparak minecraft hakkında bilmediklerinizi ve merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

Minecraft Evi

Minecraft Video 1

Minecraft Video 2

Minecraft Movie

Minecraft ilginç yapılar - Minecraft interesting building





1 yorum:

  1. Konuyla ilgili Youtube kanalı var Baran Kadir Tekin Minecraft https://www.youtube.com/barankadirtekin Skyblock,survival ve diğer full seriler ve videolar kanalda

    YanıtlaSil