7 Aralık 2015 Pazartesi

Doreamon - Movies - Doreamon Videoları - Doreamon Hikayesi - Doreamon History


Doreamon mavi bir kedi robot kedi. Japon manga serisi yapımı olan bu çizgi karakter dünyada yeni bir fenomen. Karakterin hikayesi 2100 lü yıllarda insanlara yardım amaçlı icat edilen robot kediler üretiliyor. Ancak üretim sonrasında yıldırım düşen robot kedilerden biri yani doraemon insansı özelliklere sahip oluyor. Ve bu kedi diğer kediler tarafından dışlanıyor. Buna üzülen doraemon geçmişe dönerek Nobita kısaca Nobi adında küçük bir çocuğun kedisi oluyor ve ona her konuda yardımcı olmaya başlıyor. Doraemon adlı karakterimizin kulakları yok. Kulaklarının olmamasının sebebi, bir kaza sonucu kulakları yaralanan kedinin bandajla kapatıyor ve bandajı açtığında kulaklarının olmadığını farkediyor. Bu duruma çok üzülen Doraemon sahile gider ve uzun süre ağlar, fabrika üretimi sarı renk olan kedimizin göz yaşları akarak mavi renge dönüşür. Ve bu şekilde karakterimizin formu ortaya çıkmış oluyor.





Doraemon fenomeni özellikle Japonya ve Korede hemen hemen tüm ürünlerde kendini gösteriyor. "Doraemon" ismi yaklaşık olarak "başıboş" anlamındadır. Doraemon'un (ドラえもん) yazılımı iki Japon alfabesinden oluşmuştur. "Dora" (ドラ) kelimesi Katakana alfabesi (カタカナ - 片仮名), "Emon" (えもん) kelimesi ise Hiragana alfabesinden (ひらがな - 平仮名) oluşmuştur. "Dora" sokak kedisi anlamında (どら猫 - Dora-neko), "Emon" ise geçmişten gelmiş, artık çok sevilen erkek anlamındadır.




Doremon çizgi filminde ana karakterler şu şekildedir

Nobita Nobi (野比 のび太)

Nobita, Doraemon'un en iyi arkadaşıdır. 7 Ağustos'ta doğmuştur. Manga serisinde 4, anime serisinde 5'inci sınıfta okumaktadır.


Shizuka Minamoto (源 静香)

Mayıs'ta doğmuştur. Nobita ile sınıf arkadaşıdır. Samimi bir kızdır. Banyo yapmak hobisidir. En sevdiği yiyecek fazla kızarmamış patatestir. Çok iyi bir şekilde gitar çalabilir.

Suneo Honekawa (骨川 スネ夫)

Şubat ayında doğmuştur. Nobita'nın sınıf arkadaşıdır. Alçak komplekslidir. Kendini beğenmiştir, her gün ayna karşısında kendini över. Ailesi çok zengindir, babası şirket başkanı, aynı zamanda bir dizide oynamaktadır.

Takeshi Gōda/Gian (剛田 武/ジャイアン)

15 Haziran'da doğmuştur. Nobita'nın sınıf arkadaşıdır. Sınıf, onu "zorba" olarak tanır. Zorba ve iri yarı olmasına rağmen oldukça duygusaldır. Oldukça şişmandır. Şarkıları korkunçtur. Çocukları korkutmayı çok sever.

Tamako Nobi/Anne (野比 玉子/ママ)

Nobita'nın annesidir. 38 yaşındadır ve ev kadınıdır. Nobita, tembellik yapınca ya da yaramazlık yapınca ona çok kızar. Evlenmeden önceki soyadı Kataoka (片岡)dır.

Nobisuke Nobi/Baba (野比 のび助/パパ)

Nobita'nın babasıdır. 24 Mayıs'ta doğmuştur, 36 yaşındadır. Tamako Nobi ile evlidir.

Doreamon vs Spiderman
Doreamon En güzel Bölüm

Doreamon First Episode - Doreamon ilk bölüm







ドラえもんは、ロボットの猫は猫です。 世界の日本語文字がこのマンガシリーズは、新しい現象です。 の文字が発明される人々を助けるために2100年Luロボットの猫を生産しています。 しかし、量産後もドラえもんのヒューマノイドロボットご使用になる場合、特に高温環境からの猫がいます。 この猫は対象外のその他の猫です。 怒ら、MOBIドラえもんのび太の背つの名男の子の猫が死を開始したいと思います。 キャラクター"ドラえもん"として耳にします。 理由は耳の耳のない怪我の結果として、その事故の包帯の包帯ですの猫耳が実現するのに開いておりません。 この状況は悲しく、そして長時間のドラえもんのビーチとネットワークは、工場生産の青色が黄色の猫の涙が流れています。 この形キャラクターが描かれます。
ドラえもんは、ロボットの猫は猫です。 世界の日本語文字がこのマンガシリーズは、新しい現象です。 の文字が発明される人々を助けるために2100年Luロボットの猫を生産しています。 しかし、量産後もドラえもんのヒューマノイドロボットご使用になる場合、特に高温環境からの猫がいます。 この猫は対象外のその他の猫です。 怒ら、MOBIドラえもんのび太の背つの名男の子の猫が死を開始したいと思います。 キャラクター"ドラえもん"として耳にします。 理由は耳の耳のない怪我の結果として、その事故の包帯の包帯ですの猫耳が実現するのに開いておりません。 この状況は悲しく、そして長時間のドラえもんのビーチとネットワークは、工場生産の青色が黄色の猫の涙が流れています。 この形キャラクターが描かれます。

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder