24 Mart 2014 Pazartesi

Dudak Estetiği (Lip aesthetics)


Dudak estetiği bir çok kadının kolayca yaptırmayı tercih ettiği bir estetik türü. Dudak estetik ameliyatı (aslında buna dudak operasyonu demek daha doğru olur) basit bir operasyon olmakla birlikte, en çok dikkat edilmesi gereken estetik türü. Çünkü, estetik ameliyatlar içinde vucudun en çok görünen ve en dikkat çeken bölgesi özelliğini taşıyor. Burun estetiğinden bile daha çok dikkat çekiyor. Çünkü burun koku alma duyusuyken, dudak ise iletişime geçtiğimiz bir organımız. Dolayısıyla konuşma sırasında odaklanma noktası olarak algıda en çok bakılan ve idrak edilen noktamız dudaklarımız.





Kadınların bir çırpıda kolay bir operasyon olarak görüp yaptırdığı dudak estetik operasyonlarında tasarım gözüyle bakıldığında en çok dikkat edilmesi gereken husus, yüzde abartılı durmayacak şekilde tasarlanması. Estetik operasyona gittiğinizde algınızda dudaklarınızı irileştirmek, kalınlaştırmak olduğu için, otomatik olarak içsel isteğiniz doğrultusunda abartılı bir modellemeye yönleniyorsunuz. İşte burada tercihinizi yaparken dikkat edeceğiniz nokta normalde hayal ettiğinizin bir yada iki kademe daha altında bir tercihte bulunmak.

Örneğin beğendiğiniz dudak şekline %100 bir değer biçersek. O beğendiğiniz şeklin %30 daha düşük bir uygulaması olmalı. Bir çok kadın bu isteksel algı nedeniyle, hayalinde olan dudak şeklini birebir aynısını istiyor. Fakat kendi yüz formunu dikkate almadan ve beğeni algısı kişiye ister istemez iyisinin abartılı olan olduğunu dikta ettiği için, yanlış bir yönlenmeyle, büyük bir hataya düşmüş oluyor.

İnsan algısı iç güdülerle hareket ettiği için verdiği kararlarda tasarıma, estetiğe ve sakinliğe yer vermez. İşte burada bizim doğru davranabilmemiz için hislerimizin tuzağına düşmeden, iç güdüsel değil mantıksal doğrularımızla hareket etmeliyiz.

DUDAK ESTETİK OPERASYONU VİDEOSU - LIP AESTHETICS OPERATION MOVIE)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder