24 Mart 2014 Pazartesi

DNS'ler çalışmıyor - Twitter'a 8.8.8.8 - 8.8.4.4. ile bağlanamama sorunu


Twitter'a yada diğer bazı internet sitelerine girişin yasaklanmasından sonra en kolay çözüm olarak DNS adresleri devreye girmişti. Bu DNS'lerden en popüler olanları, 8.8.8.8 - 8.8.4.4 ve 4.4.4.4 - 4.2.2.2 şeklinde sanal ortama düşmüştü. Fakat daha sonra buna çözüm olarak önlemlerin artırılmasıyla DNS'lerin de yasaklanması gündeme geldi ve bölge bölge DNS lerde yasaklandı. Eğer DNS ile twitter sorununu aşamıyorlarsa daha da kolay bir yöntemle twitter a girme sorunundan kurtulabilirler.

DNS yöntemiyel twitter a giremiyorsanız yapmanız gereken, aracı programlarla bu işi çözmek. Bu programlardan önerebileceğim iki tanesi, Hotspot Shield, Spotflux. Hotspot Shield daha popüler ve genele yaygın bir program olması nedeniyle, çalışabilirliği daha düşük ve engellere daha çok takılabilecek bir program. Spotflux ise daha değişik bir yazılımla çalıştığı için engellere daha az takılıyor ve bu yüzdende daha çok tercih edilebilir spotflux programının eksi yönü ise, arada bir kopmasıdır bunuda çok küçük bir tıklamayla saliseler içinde tekrardan devreye sokabilirsiniz. Ancak iki programda performans verecektir. İşinizi görecektir. 


Bu iki programda ve benzerlerinde dikkat etmeniz gereken husus, programların özgür internet kullanımı için online olma buttonlarına basıp tıkladığınızda butonların yeşil olmasını beklemek ve butonlar aktif hale geçtikten sonrada bir kaç saniye bekleyip çözümlemenin sona ulaşmasını sağlamak. Çünkü çok seri bir şekilde aktif tuşuna tıklayıp hemen browserınızı açtığınızda, yine bağlanamıyorum gibi bir karamsarlığa düşebilirsiniz. O yüzden uygulamanın kendine gelmesi için üç beş saniyelik bir fırsat vermeliyiz.

Tüm bunların dışında sadece twitter a girmek isteyenler için direk sorunsuz ve hiç uğraşmadan mviter.com a girerek direk kullanıcı adı ve şifreleriyle bağlanabilirler. 

TWİTTER İÇİN DNS AYARLARI DEĞİŞTİRME VİDEOLU ANLATIM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder