17 Ocak 2014 Cuma

Zayıflama Yöntemleri - 1 (Rejim, Kilo verme, zayıflamanın yolları)


AKŞAM YEMEĞİNDEN SONRA YEMEK YEMEYİ KESMEK
Zayıflamak, kilo vermek için ne yapmamız gerekiyor diye hep bu soruyu kendimize sorarız. Binlerce hatta milyonlarca yöntem ve rejim programları bütün dünyada kişiler ve kurumlarca yazılır, söylenir ve anlatılır. Bu yöntemlere bir tanede ben ekleyip denenmiş ve sonuç alınmış yazı dizisine, Zayıflama Yöntemleri -1 olarak başlıyor ve serinin devamınıda takip etmenizi istiyorum. Kilo vermek için birinci yapacağımız şey, saat akşam 8'den sonra yemek yemeyi kesmek.



Yani akşam yemeğimizi yedikten sonra bu saat sekiz olabilir sekiz buçuk olabilir, ekstra bir durum olduğunda dokuz olabilir, ama genel olarak sekizden sonra yemek yememeye dikkat ediyoruz. Yemeğimizi istediğimiz şekilde yiyebiliriz. Makarna, pilav veya ekmek tüketmiyoruz. Ekmek yemeden yemek yiyemeyenlerimiz içinde çok çok az ekmek yiyebiliriz. (Ekmeği az yemeye alışmak, pilav ve makarnanın rejime verdiği zararları diğer yazılarımda ele alacağım) Eğer bu şekilde istikrarımızı koruyabilirsek, kilo vermememiz mümkün değil. En kısa sürede bunun sonuçlarını alarak mutlu bir kilo verme sürecine gireceğiz.

Peki akşam yemeğinden sonra yemek yememekten kastımız nedir? Akşam yemeğini yedikten sonra su, çay, limonlu su, kahve gibi şeyler içebiliriz. Ancak yanında kesinlikle hiç bir katı yiyecek veya şeker ihtiva eden hiçbir yiyeceği tüketmiyoruz. Meyvede buna dahildir. Pek çok kişi meyvenin kilo vermeyi engellemediğini söylesede yoğun şekilde şeker içermesi nedeniyle kilo vermemize engel olacaktır. Dolayısıyla bu yöntemde kesinlikle meyvede yemiyoruz. Çay veya kahve içeceksek şekersiz veya bu mümkün olmuyorsa çok çok az şeker atarak içiyoruz. (Çayı ve kahveyi nasıl şekersiz içmeye alışırız? Bu konuyuda ayrı bir yazıda ele alacağım)

Tecrübelere dayanan bu yöntemin mantığı şudur. Vucud aklımız, akşam yemeğini yiyip erittikten sonra yeni bir besin bulamadığı için vucudda bulunan yağları yakıyor, ancak vucudu yeni bir besin maddesi soktuğumuz andan itibaren vucudumuz yağ yakmayı kesiyor ve tekrar yoğun bir şekilde yağ yakmaya başlamıyor. Doğal olarakta kilo veremiyoruz. Kilo verebilmemiz için vucuda akşam yemeğinden sonra herhangi birşey yememeliyiz. Sabah - akşam tartılarak test ettiğimizde aradaki farkı görmemiz mümkün olacaktır.

Tabiki yukarıda saydığım bütün yöntem ve düşünceler, herhangi bir sağlık problemi olmayan kişiler tarafından uygulanabilir. Ve tabiki bunlar kişisel görüşlerdir, yapılan her uygulama doktor kontrolü altında yapılmalıdır. Bunlar tamamen kişisel düşünce, kişisel tecrübelerdir.

Yöntemlerin devamı ilerleyen, Zayıflama Yöntemleri - 2 ismiyle devamı gelecektir.

1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Öncelikle emeğinize sağlık. Birçoğumuz virüse karşı tedbir amaçlı evlerde olduğumuz şu günlerde yediklerimize, içtiklerimize dikkat etmezsek kilo alabiliriz. Bu nedenle hem beslenmemize dikkat ederek hem de düzenli egzersiz yaparak kilo kontrolü yapabiliriz. Sağlıklı beslenme tüyolarından oluşan yazımı izniniz olursa okumanız için ben de sizinle paylaşmayı çok isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/saglikli-beslenme-tuyolari/

    Güzel okumalar dilerim,
    sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil